تکنیک های سئو داخلی سایت
1. کلمات کلیدی پر جستجو را شناسایی کنید.
2. عنوان و توضیحات مناسب بنویسید.
3. از تگ های هدینگ به خوبی استفاده کنید.
4. آدرس صفحه را بهینه کنید.
5. از تصویر، ویدیو و نمودار استفاده کنید.
6. لینک دهی صحیح به صفحات سایت و سایت های دیگر.
7. فعالیت کاربران در صفحه را افزایش دهید.
کلمات کلیدی پر جستجو را شناسایی کنید:
انتخاب کلمه کلیدی یکی از مهمترین وظایف ما هنگام نوشتن یک مقاله یا تولید یک صفحه جدید است. قبل از شروع به نوشتن باید به این فکر کنیم که کاربران چه موضوعاتی را جستجو میکنند، با چه ادبیات و عباراتی این موضوعات را در گوگل جستجو میکنند، چه محتوایی میتوان در این مورد تولید کرد و چه سوالات دیگری را میتوان در همین صفحه پاسخ داد.
عنوان و توضیحات مناسب بنویسید:
معمولا بخشی از کدهای سایت هستند تگ های متا یا همان Meta Tags که در هدر قرار داده میشوند و به معرفی محتوای صفحه میپردازند. این اطلاعات توسط کاربرانی که در صفحه حضور دارند قابل مشاهده نیست ولی ربات های خزنده گوگل از آنها برای درک بهتر صفحه استفاده خواهند کرد و در بیشتر موارد همین محتوا در نتایج جستجوی گوگل نمایش داده میشود؛ پس اهمیت بسیاری زیادی برای سئو خواهند داشت.
تگ های بسیار متنوعی وجود دارند که میتوان در هدر سایت قرار داد و هریک کارایی مشخصی دارند ولی مهمترین تگ هایی که برای سئو داخلی با آنها کار داریم دو تگ description و title هستند.
تگ title برای معرفی عنوان صفحه و تگ description برای توضیحات کوتاه در مورد صفحه استفاده میشود. ممکن است به صورت تکنیکال تاثیر این دو فاکتور در رتبه بندی صفحات پایین اعلام شود ولی در عمل اهمیت بسیار بالایی خواهند داشت. زیرا کاربر هنگام جستجو در گوگل مستقیما این دو عبارت را مشاهده کرده و بر همین اساس سایت شما را از میان سایر لینک ها انتخاب میکند. هرچقدر عنوان و توضیحات شما جذاب تر باشد شانس بیشتری برای جذب مخاطب خواهید داشت.
از تگ های هدینگ به خوبی استفاده کنید:
هر صفحه از سایت شما باید فقط و فقط یک تگ h1 داشته باشد. یعنی حتما این تگ را داشته باشد و در صفحه بیشتر از یک تگh1 نباشد. عنوان باید دقیقا توضیح دهنده محتوای صفحه و دارای کلمه کلیدی هدف شما باشد. همچنین از نظر طراحی و ابعاد با سایر محتوای صفحه متمایز بوده و در اولین نگاه قابل شناسایی باشد.
علاوه بر تگ h1 که اهمیت بسیار بالایی دارد می تونیم از تگ های h2 و h3 نیز برای معرفی بهتر موضوع مورد بحث استفاده نماییم. براساس اصول نگارشی بعد از هر ۳۰۰ کلمه نیازمند یک تگ هدینگ جدید هستیم تا کاربر بتواند به راحتی تمایزِ موضوع این بخش از محتوای مورد مطالعه را درک کند. با توجه به اینکه پیشنهاد میکنیم محتوای صفحات شما ۱۲۰۰ تا ۱۵۰۰ خواهید داشت احتمالا در هر صفحه شما ۴ تا ۵ تگ h2 خواهید داشت که هر یک از آنها پیرامون موضوع عنوان اصلی مقاله هستند.
آدرس صفحه را بهینه کنید:
آدرس دهی صفحات از دو منظر مورد توجه است. اولا کوتاه بودن آدرس و استفاده از کاراکترهای با معنی و دوما زیرشاخه بندی آدرس ها و تعداد / در آن.
هرچقدر تعداد کاراکتر / در آدرس شما کمتر باشد یعنی این محتوا در سطح بالاتری از سایت شما قرار دارد و ارزش بیشتری از نظر گوگل خواهد داشت.
همچنین تلاش کنید از کلمات کلیدی هدف در آدرس صفحه استفاده کنید؛ بدون اینکه آدرس صفحه خیلی طولانی شود.
از تصویر، ویدیو و نمودار استفاده کنید:
اگر قصد دارید محتوا سریعتر به کاربران منتقل شود و سطح رضایت آنها را بالا ببرید بهتر است از ابزارهای چند رسانه ای مانند تصویر و ویدیو استفاده کنید یا در بخش هایی از مقاله خود محتوا را به صورت نمودار و جدول در اختیار کاربر قرار دهید.
لینک دهی به صفحات سایت و سایت های دیگر:
بسیاری از ما تصور میکنیم که لینک دهی به سایت های دیگر میتواند موجب کاهش اعتبار ما و افت جایگاه کسب شده در نتایج گوگل باشد، این تصور در برخی موارد درست و در برخی نادرست است. اگر شما به یک سایت مرجع و صفحه ای کاملا مرتبط از آن لینک بدهید تاثیر منفی در جایگاه شما نخواهد داشت. حتی این ارتباط موضوعی به گوگل کمک میکند تا موضوع صفحه شما را نیز به خوبی شناسایی کند. حال اگر همین لینک سازی به سایتی نامرتبط و یا حتی صفحه ای نادرست از سایتی مرتبط انجام شود میتواند در عملکرد شما تاثیر منفی داشته باشد.
فعالیت کاربران در صفحه را افزایش دهید:
محتوای ارزشمند خودش را در سطح اینترنت پخش میکند، فقط کافیست شما ابزار لازم برای کاربران تنبل را فراهم کنید. یکی از این روش ها قراردادن دکمه های اشتراک گذاری در صفحه است. بررسی کنید که مخاطبین شما عموما در کدام شبکه اجتماعی فعال هستند و گزینه های اشتراک گذاری را بیشتر از سه مورد قرار ندهید.
بعنوان مثال در ایران قراردادن گزینه تلگرام ضروری بنظر میرسد ولی در خارج از ایران ممکن است بدون استفاده باشد.
قابلیت ارسال دیدگاه را به صفحات خود اضافه کنید و کاربران را تشویق کنید که نظرات و سوالات خود را بیان کنند. هنگامی که دیدگاهی برای شما ارسال میشود به دقت به آن پاسخ دهید و به شکلی پاسخ کاربران را بدهید که برای ارسال دوباره دیدگاه و مطرح کردن سوالات جدید اعتماد به نفس بگیرند. هرچقدر میزان فعالیت کاربران در سایت شما بیشتر باشد نشان دهنده میزان رضایت آنها از مطالب شماست و همین امر تاثیر زیادی در رتبه بندی نتایج گوگل و سئو سایت شما خواهد داشت.